2009. szeptember 16., szerda

Az elrendelés éjszakája

Abu Huraira (r.a.) arról számolt be, hogy Allah Küldötte (s.a.w.) azt mondta: „Aki imádkozik az Elrendelés Éjszakáján, hitétől hajtva és jutalmát remélve, annak a korábbi bűnei megbocsáttatnak.”

2009. szeptember 11., péntek

Hadísz

Imám Ahmed jegyezte fel Abu Qatadah (r.a.) és Abu ad-Dahma (r.a.) elbeszélésében, akik hosszú ideig utaztak, hogy a Kábát meglátogassák: „Találkoztunk ott egy sivatagi arabbal, aki azt mondta nekünk: Allah Küldötte (s.a.w.) megfogta a kezem, és tanított nekem valamit abból, amit Allah tanított neki. Azt mondta: „Nem mondhatsz le semmiről Allah megelégedését keresve úgy, hogy Ő valami jobbal ne kárpótoljon érte.”

2009. szeptember 6., vasárnap

Hadísz


Abu Huraira (r.a.) azt beszélte el,hogy Allah Küldötte (s.a.w.) imádkozott Ramadánban éjjelente, de másoknak nem parancsolta. Azt mondta: „Aki éjszaka imádkozik a böjt hónapjában, hitétől hajtva és jutalmát várva, annak megbocsáttatnak korábbi bűnei.”

2009. szeptember 1., kedd

Igyekezzünk a böjt megtörésével - hadísz



Egy napon Meszruk (r.a.) azt mondta Aisának (r.a.):
- Allah Küldötte (s.a.w.) társai között van két ember. Egyikük sem tartja vissza magát semmilyen jócselekedettől. De az egyikük siet azzal, hogy a böjtjét megtörje és a naplementi imát imádkozza, a másik pedig késlelteti mindkettőt."
- Melyikük az, aki siet a böjt megtörésével és a naplementi imával? - kérdezte Aisa (r.a.)
- Abdullah (ibn Maszúd) - felelte Meszruk (r.a.).
- Allah Küldötte (s.a.w.) ugyanígy cselekedett! - mondta Aisa (r.a.)