2011. október 19., szerda

Hétvégi szeminárium meghívó

Kedves testvéreim, kedves barátunk!

A legközelebbi hétvégi szeminárium insallah 2011. november 5-én, szombaton lesz. Ez a nap egyben Arafa napja is, hívunk benneteket, hogy közösen böjtöljünk, és a szeminárium után együtt törjük meg a böjtöt a közös iftáron.

Szokás szerint délelőtt 10 órakor kezdünk, és a szeminárium az iftárig tart.

Tisztában vagyunk vele, hogy a magyar munkarend szerint ez egy „ledolgozós” szombat, vagyis lesznek közületek olyanok, akiknek dolgozni kell – a magyar munkarend nem igazodik 100%-ban a muszlim naptárhoz… Azonban hagyományosan minden évben tartunk szemináriumot a zarándoklat hónapjának első 9 napjában, mert Allah Küldötte (s.a.w.) azt mondta: „Semmilyen más napon nem kedvesebb Allah előtt a jócselekedet, mint a zarándoklati hónap első tíz napján”. Megkérdezték tőle: „Még az sem kedvesebb Neki, ha valaki harcol Allah útján?” „Az sem, hacsak nem viszi a harcba életét és vagyonát, és ott nem hagyja mindkettőt.”

Tehát ezt a lehetőséget nem szeretnénk kihagyni a munkarend megváltozása miatt. Ezért jutottunk arra a döntésre, hogy megtartjuk a szemináriumot, még akkor is, ha a szokottnál kevesebben tudnak eljönni.

Azoknak, akik dolgoznak ezen a napon. Mindenképpen azt tanácsolnánk, hogy

(1) ha tudnak, vegyenek ki egy nap szabadságot erre a szombatra. Arafa napja egyszer van egy évben, ezért, ha lehetőség van rá, mindenképpen érdemes egy nap szabadságot ezért feláldozni.
(2) Ha nincs lehetőségük (elfogyott a szabadság, nem engedik a munkahelyen stb.), akkor csatlakozzanak hozzánk iftárra. Sok szeretettel várjuk azokat is, akik a szemináriumon nem tudnak részt venni!
(3) Fohászkodjanak értünk, és insallah mi is fohászkodunk értük, így legalább a szívünkben együtt lehetünk.

A szeminárium utáni este van lehetőség itt aludni nálunk. Kérlek, ezt az igényeteket mihamarabb jelezzétek.

Valamint, mivel nem tudom, ki tud jönni és ki dolgozik, kérlek, mielőbb jelezzétek, h. részt tudtok-e venni a szemináriumon.

Nincsenek megjegyzések: