2012. július 3., kedd

3. Forduló



1. Abu Huraira (r.a.) arról számolt be, hogy hallotta, ahogy Allah Küldötte (s.a.w.) azt mondta: „Bizony, Allah megteremtette a kegyelmet. Azon a napon, amikor megteremtette, száz részre osztotta fel. Megtartott magánál 99 részt, és egy részt leküldött az összes teremtménynek. Ha a hitetlenek ismernék mindazt a kegyelmet, ami Allahnál van, soha nem adnák fel a reményt, hogy a Paradicsomba kerülnek. Ha a hívők ismernék mindazt a büntetést, ami Allahnál van, soha nem gondolnák, hogy biztonságban vannak a Tűztől.”

Milyen ájákat ismersz, amelyek alátámasztják ennek a hadísznak a jelentését? (1 pont/ája, max. 5 pont)

2. FIGYELEM! Ez egy önálló díjazásért is megoldható feladat. Vagyis, aki egyáltalán nem küldött be egyetlen megoldást sem, és nem is fog, az is pályázhat ennek a feladatnak a különdíjára.
Írj egy történetet, amelynek az utolsó mondata az alábbi kettő közül az egyik!
  1. Mert Allah Küldötte (s.a.w.) azt mondta: „A legjobb az emberek közül az, aki a leghasznosabb az embereknek.”
  2. Mert a Mindenható Allah azt mondja: „És aki egy porszemnyi jót tesz, meg fogja látni azt, és aki egy porszemnyi rosszat tesz, meg fogja látni azt.” (99:7-8)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mennyire hosszúnak kell lennie a történetnek? valami átlagos hosszat megszabsz? Pl. fél oldaltól másfél oldalig 12-es betűmérettel, szimpla sorközzel... :)

Halima írta...

1-3 oldal, olyan 500 és 1500 szó között!