2012. december 11., kedd

E heti gondolkodnivaló


Abu Huraira (r.a.) arról számolt be, hogy Allah Küldötte (s.a.w.) azt mondta: „Arra esküszöm, Aki a lelkemet kezében tartja! Másképp nem juthattok be a Paradicsomba, csak ha hisztek, és nem hisztek igazán addig, amíg nem szeretitek egymást. És elmondom nektek, hogyan erősíthetitek a kölcsönös szeretetet: köszöntsétek egymást.”

Abu Huraira (r.a.) arról számolt be, hogy a Próféta (s.a.w.) azt mondta: „Amikor Allah megteremtette Ádámot azt mondta neki: Menj, és köszöntsd az angyalokat, akik ott ülnek, és figyeld meg, hogy ők hogyan köszöntenek, mert mostantól ez lesz a megfelelő köszöntés neked és utódaidnak. Ádám a köszöntötte az angyalokat: Béke legyen veletek! Ők pedig azt felelték: Béke legyen veled, és Allah kegyelme! Vagyis ők hozzátették a köszöntéshez a kegyelem szót is.”

Abu Juszúf Abdullah ibn Szalam (r.a.) arról számolt be, hogy hallotta, amint Allah Küldötte (s.a.w.) azt mondta: „Emberek, köszöntsétek egymást békességgel, etessétek a nélkülözőket, erősítsétek meg a rokoni kötelékeket, és imádkozzatok éjjel, amikor mások alszanak – akkor békében léphettek a Paradicsomba.”

Nincsenek megjegyzések: