2014. május 27., kedd

Meghívó kézművesprogramra

Kedves testvéreim, kedves barátunk!

Június 15-én, vasárnap a Ramadánra való készülés jegyében programot szervezünk nők és gyermekek számára.
A program során Ramadánnal kapcsolatos dekorációkat készítünk. A kézműveskedés két részből fog állni, az üvegfestés és a dekupázs technikákkal ismerkedhettek meg. Így a későbbiekben akár otthon, egyedül vagy gyermekeitekkel is folytathatjátok a kreatívkodást :)
A foglalkozás keretében egy éjjeli lámpát, valamint egy tálcát vagy faliórát lesz alkalmatok elkészíteni. Semmiféle előképzettség nem szükséges a részvételhez, mindent pontosan el fogunk magyarázni és meg fogunk mutatni insallah.
A munkához szükséges minden anyagot és felszerelést biztosítunk. Arra kérünk viszont, hogy tartsd szem előtt az alábbi tanácsokat:
  1. Olyan ruha legyen rajtad, és főleg gyermekeden, aminek nem gond, ha festékes vagy ragasztós lesz. Nem tudom garantálni, h. az üvegfesték ki fog jönni a ruhából :). Természetesen a foglalkozás előtt/után át tudod öltöztetni gyermekedet, ha így látod jobbnak.
  2. Ügyelj a gyermekedre, biztosítsd felügyeletét, mert bár többen leszünk, ez elsősorban mégis az édesanya felelőssége. Vigyázz, hogy a gyerek ne tegyen kárt magában vagy másokban, az alapanyagokban, illetve a rendezvénynek helyt adó testvérünk lakásában, berendezési tárgyaiban! Ha a gyermeked esetlen menet közben rájön, h. őt mégsem érdekli a kézművesprojekt, akkor se engedd felügyelet nélkül kóborolni.
  3. A program szabad téren (fedett terasz) lesz. Ha te vagy gyermeked fázósak vagytok, ennek megfelelően hozz magaddal megfelelő ruházatot.
  4. A program során, félidőben szünetet tartunk, amikor ennivalót biztosítunk a résztvevőknek. Kérlek, se te, se a gyermeked ne egyetek a munkaasztalnál vagy annak közelében! A lehulló morzsák tönkretehetik a drága alapanyagokat és az elkészült munkákat egyaránt. Ha nem bírjátok ki azt a max. 2 órát, ami eltelik az étkezésig, akkor kérünk benneteket, hogy a munkaterülettől távolabb étkezzetek.
  5. Kérünk benneteket, hogy semmiképpen ne tegyetek poharakat a munkaasztalra. Egyrészt, ha kiborul, az károsítja satöbbi (lásd 4. pont), illetve valaki esetleg mosóvíznek véli, és belemossa az ecsetét…

A programon kétféleképpen vehetsz részt:
  1. Ingyenesen, amennyiben NEM kívánsz semmit készíteni. Ekkor is bátorítunk, h. gyere el, és vegyél részt, hiszen együtt leszünk, beszélgetünk, és lehet, h. pont most kapsz kedvet ahhoz, h. legközelebb te is kézműveskedni kezdj!
  2. 1000 forint térítési díj ellenében, ha szeretnél a kézműveskedésben is részt venni, hiszen az alapanyagokat valahogyan meg kell vásárolnunk. Ez a térítés a programban részt vevő személyenként értendő: tehát, ha te pl. közösen készítenél egy tárgyat a gyermekeddel, akkor 1x1000 Ft, de ha mindannyian, külön-külön szeretnétek egy-egy tárgyat készíteni, akkor kérlek, a részvételi díj kiszámítására használd az alábbi képletet:
                        (te + kézműveskedő gyermekeid száma) x 1000 Ft

Mivel a hozzávalókat előre be kell szereznünk, kérlek, május 30. péntek DÉLIG döntsd el, h. szeretnél-e jönni, illetve hányan jöttök, és a fejenkénti 1000 Ft hozzájárulást juttasd el hozzám. Számlát a hozzájárulásról a helyszínen tudunk majd adni. Jelentkezhetsz személyesen a keddi-csütörtöki előadásokon, illetve e-mailben vagy telefonon is.
Fontos! Kérlek, a jelentkezésedben mindenképpen jelezd, h. inkább tálcát (ez az egyszerűbb, kisebb gyerekeknek inkább ezt ajánljuk) vagy faliórát (ez némileg több kézügyességet igényel) szeretnél készíteni! Az üvegfestéshez a lámpa adott, ott mást nem lehet választani.
Az elkészült tárgyak 100%-ban működőképesek és használhatók lesznek, de kérlek, vedd figyelembe, h. a (230V normál konnektorba dugható) lámpához izzót (E14, ún. „mignon” foglalat, max. 40W), illetve a falióra óraszerkezetéhez elemet (1 db AA, ún. ceruzaelem szükséges, ha lehet, ne újratölthető akku legyen) nem áll módunkban biztosítani. Ha neked vagy gyermekednek csalódást jelentene, ha hazaérkezéskor a műveket nem lehet azonnal kipróbálni, akkor azt javasoljuk, h. előre szerezd be ezeket a tárgyakat.
A program helyszíne nem Budapesten lesz, hanem Szentendrén. Pontosabb helymeghatározást e-mailben vagy személyesen, illetve telefonon tudok adni.
Ha esetleg autóval szeretnél jönni, és van(nak) szabad helye(i)d, azt kérlek, jelezd nekem!
Minden további kérdéseddel kérlek, fordulj hozzám személyesen, telefonon vagy e-mailben.



Nincsenek megjegyzések: