2010. január 24., vasárnap

Gazdát keres...

Gazdát keres 1 db Aloe saponaria, 2 éves sarj, de már különültetve. A saját növényem szaporulata, ezért NAGYON szívemen viselem a sorsát. Sajnos azonban Aloe fajaim már olyan tömegben borítják el a lakást, hogy legalább egytől muszáj megválnom.

Az A. saponaria ideális új gazdája:
- nagyon szereti a növényeket, nem csak dekorációs elemnek, hanem a Mindenható Allah teremtő művészete utánozhatatlan elemének tartja őket,
- NEM felejti el meglocsolni...
- nyáron a szabadban, napos helyen (közvetlen napon a legjobb), tehát kertben, erkélyen, függőfolyosón stb., télen nem meleg, de fagymentes, világos helyiségben tudja tartani (nagyon fontos, egyáltalán nem fagytűrő), pl. veranda, üvegezett erkély, fűtetlen szoba, végső esetben két ablak között,
- nincsenek kicsi gyermekei, vagy jól el tudja tőlük különíteni a növit, mert eléggé (nagyon) szúrós, komoly sérüléseket is képes okozni (mint azt átültetés közben magam is tapasztaltam),
- nagyon is tisztában van vele, hogy egy növény is emanet (olyan ránk bízott dolog, amivel az Ítélet Napján majd el kell számolnunk), akárcsak az állatok, sőt, talán jobban is, mert egy növény még hangot sem tud adni a problémáinak.

Az Aloe saponaria kb. így néz ki:



Ez NEM Aloe vera, tehát NEM az ismert gyógynövény, nem lehet letördelni a leveleit, és különböző helyekre kenegetni a levét. Elég nagyra nő.

Várom a jelentkezőket, akik szívesen nevelnék tovább ezt a kis drágát. Nem azt mondom, hogy motivációs levelet kell írni, de gondoljátok át, hogy tényleg kell-e egy ilyen szúrós izé otthonra :).
Valamint gazdát keres egy MÉG NEM cserepezett, de már gyökeres Diffenbachia sp. hajtás is, ebből a színűből:



Ez egész évben szobában tartható, eléggé igénytelen növény, viszont mérgező, tehát kisgyerekeseknek csak akkor, ha a gyerek számára nem elérhető helyen tudják tartani.

Tavaszi átültetés után pedig tetemes mennyiségű Aloe mitriformis sarjnak keresek majd gazdát.

Befejeztem az offolást insallah :).

Nincsenek megjegyzések: