2014. július 4., péntek

A Zemzem titkai



A Zemzem, ez a mekkai forrás, amely az angyal lába nyomán fakadt Mekka akkor még lakatlan völgyében, számos megdöbbentő tulajdonsággal rendelkezik, amelyere még a tudományos kutatásoknak sem sikerült választ találniuk.
A WHO jelentése szerint a Zemzem a világ egyik legegészségesebb vize, amelynek különleges tulajdonságaira napjaink legfejlettebb technológiájával sem sikerült tudományos magyarázatot találni.
A víz forrását nem ismerjük, átfogó kutatások ellenére sem sikerült kideríteni, hogy pontosan honnan ered. A tengertől mintegy 80 kilométer távolságra található, és a környezetében nincs egyetlen más forrás sem, mégsem szárad ki soha, sőt, olyan hatalmas a vízhozama, hogy sokmillió embernek elegendő.
A tudósokat megdöbbentette, hogy a mindössze 1,5 méter mély kútból a zarándoklat idején a több millió zarándok teljes vízszükségletét fedezik, a víz szintje még sem csökken semmit.
A Zemzem vizét, amely egyaránt csökkenti a szomjúságot és az éhségérzetet is, külföldi tudósok is vizsgálták. Európai laboratóriumokban végzett vizsgálatok szerint a Zemzem vize nagyon kevés ként tartalmaz. Amerikai tesztek eredményei pedig kimutatták, hogy az Zemzem vize az egyetlen olyan természetes víz, amely semmiféle mikroorganizmust vagy baktériumot nem tartalmaz.
A WHO vizsgálatai a Zemzemet a világ legegészségesebb vizei közé sorolták. Azzal kapcsolatban azonban, hogy a többi vízhez képest miért tartalmaz ilyen sok tápanyagot és ásványi anyagot a Zemzem vize, még további vizsgálatokat kell végezni.


Nincsenek megjegyzések: