2009. január 16., péntek

Allah Küldötte (s.a.w.) beszéde a tabuki csata előtt

„Ti hívők! Bizony, a legigazabb szó Allah Könyve. A legjobb kapaszkodó a tanúságtétel szava. A legjobb út, amit követni lehet, az Allah Küldöttének útja: a szava, a cselekedete, a megerősítése.

A legnemesebb szót az Allahról való megemlékezés. A legjobb történet a Korán. A legjobb cselekedet azok, amelyeket Allah kötelezővé tett számunkra. A legrosszabb cselekedet az, ami nincs benne a Koránban, és nincs benne a szunnában, és nincs benne az idzsmában (a tudósok közös megegyezése).

A legjobb útmutatók és példaképek a próféták. A legnemesebb halál a mártírhalál. Ők azok, akik csak Allahért harcoltak, Allahnak ajánlották az életüket, és még Allah is azt mondja róluk, hogy ők nem halottak.

Bizony, a legnagyobb vakság az, ha valaki megkapta az Iszlám vezetését, és utána visszatér a tudatlanságba.

Ti hívők! A legjobb tudás a hasznos tudás.

A legjobb vezetés az, amit követnek is.

A legrosszabb vakság a vakságok között a szív vaksága.

Jobb az a kéz, amelyik ad, mint az, amelyik elfogad.

A kevés evilági vagyon, amellyel kapcsolatban nem feledkeznek el Allahról, jobb, mint a sok, amellyel kapcsolatban elfeledkeznek.

A legveszélyesebb bűnbánat az, amely csak a halál pillanatában jön el. „És nem ér semmit azoknak a bűnbánata, akik tovább folytatják a rossztetteket, míg a halál szembenéz egyikükkel, és ő azt mondja: „Most már megbánom!”, és azoké sem, akik meghalnak, amíg még hitetlenek.” (4:18)

A legrosszabb megbánás az, amikor valaki csak az Ítélet Napján bánja meg a cselekedeteit.”

Nincsenek megjegyzések: