2010. március 13., szombat

Imám Ghazali - Mukesfet al-Qulúb

A következő néhány napban insallah Imám Ghazali egyik könyvéből, a Mukesfet al-Qulúbból olvashatjátok az istenfélelemről szóló fejezetet, részekre osztva. A könyv fordításán lassan, de biztosan dolgozom insallah :). Ha jók a visszajelzések, további fejezetek is felkerülhetnek.

Ma nézzük insallah a fejezet bevezetőjét:

A félelemről
Egy hadíszban, amely Allah Küldöttétől (s.a.w.) maradt fenn, azt olvashatjuk: „A Mindenható Allah teremtett egy angyalt, amelynek az egyik szárnya keletig ér, a másik pedig nyugatig. A feje a Trón alatt van, a lába a hetedik föld alatt. Annyi toll van a szárnyán, mint Allah összes teremtményének száma. Ha egy férfi vagy egy nő az én közösségemből áldást és köszöntést küld rám, Allah megparancsolja ennek az angyalnak, hogy vesse magát a fénytengerbe, amely a Trón alatt van. Aztán az angyal megrázza a szárnyát, és minden egyes tolláról lehullik egy csepp. A Mindenható Allah pedig minden cseppből egy angyalt teremt, amely a Feltámadás Napjáig bűnbocsánatért könyörög annak az embernek, aki az áldást küldte rám.”
Egyes bölcs emberek azt mondják, hogy a test egészségének a titka a kevesebb étel, a lélek egészségének a titka a bűntől való tartózkodás, az ember Iszlámjának az épsége pedig abban rejlik, hogy küldjön gyakorta áldást és köszöntést minden teremtmények legjobbikára, Mohammed Prófétára (s.a.w.).

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Masallah!!!
A Mindenható Allah milyen sok lehetőséget ad a számunkra, hogy jót tenyünk és ezzel jutalmat érdemeljünk ki!! Ráadásul milyen egyszerű lehetőségek ezek. Hiszen semmi nehézség sincs például abban, hogy áldást kérjünk a Prófétára(s.a.w.), mégis milyen nagy a jutalma!!
Talán abban van a nehézség, hogy a mindennapjainkban ne feledkezzünk meg ezekről a lehetőségeinkről.

Asiye