2012. május 24., csütörtök

A három hónap


A három hónap, a Redzseb, Saban és Ramadán az áldások és a spirituális feltöltődés különleges időszaka. Ezekben a hónapokban a cselekedtek jutalma is különösen magas.
Allah Küldötte (s.a.w.) Redzseb és Saban hónapokban ezzel a fohásszal fohászkodott: „Allahumme bárik lená fí Redzsebe ve Saban, ve bellighná Ramadán” (Allah, áldj meg minket Redzseb és Saban hónapokban, és közelítsd a Ramadánt!). amikor csak tudjuk, ahányszor csak tudjuk, mondjuk ezt a fohászt ezekben az áldott hónapokban.
Redzseb a bűnbánat hónapja, Saban a szeretetteljességé és irgalomé, Ramadán pedig az Allahhoz való közelségé. A magunk számára is tegyük különlegessé ezeket a különleges napokat azzal, hogy több istenszolgálatot végzünk, gyakorta megemlékezünk Allahról, és cselekedeteinkben és lélekben is felkészülünk Ramadánra.
Allah Küldötte (s.a.w.) azt mondta: „A Redzseb hónap Allahé, Saban az enyém, a Ramadán a muszlimok közösségéé”. Meg kell próbálnunk kihasználni ezt az áldott és különleges időszakot, hogy közelebb kerülhessünk Urunkhoz, és elnyerjük az Ő megelégedését és jutalmát.
Az egész év olyan, mint egy fa. Redzseb hónap a levele, Saban a gyümölcse, Ramadán pedig a szüret ideje. Készüljünk fel a szüretre már korábban, hogy a lehető legnagyobb hasznunk származzon belőle.
Azért, hogy elősegítsük mindenki spirituális elmélyülését ezekben az áldott hónapokban, egy vetélkedősorozatot indítunk Redzseb és Saban hónapokban. A kérdések mindig a hét végén kerülnek fel a blogra, és a következő hét végéig lehet rájuk válaszolni írásban – e-mailben, személyesen átadva a megoldás, vagy akár postai úton :). A legjobb eredményeket elérő testvérünk értékes tárgynyereményben részesül, amelyet insallah a böjt megtörésének ünnepén fogunk átadni, de a többi eredményes résztvevő is számíthat kisebb ajándékokra. A vetélkedőnek egyetlen szabálya van: BÁRMILYEN segédeszközt fel lehet használni, kivéve másik embert: vagyis senkitől nem szabad kérdezni, segítséget kérni, sem élőszóban, sem máshogy. Ezt természetesen mi semmilyen módon nem tudjuk ellenőrizni – vetélkedőnk a jellem próbája is egyben.
Sok szeretettel várjuk a válaszokat mindenkitől. A Mindenható Allah áldjon meg bennünket ezekben a különleges hónapokban.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

S.a.

Megkérdezhetem, hogy hogyan fog menni az értékelése a feladatoknak? Mint anno a suliban, amikor rövid válaszolós vagy esszé kérdéseknél pontokat adott a tanár a helyes válaszokra és a végén összeszámolta azokat?

Mindenesetre nagyon izgalmasnak hangzik, olyan kedves Tőled, hogy így próbálsz minket nagyobb aktivitásra sarkallni. Allah jutalmazzon téged ezért!!!

Insallah aktívan végig tudom majd csinálni én is a fordulókat! :) Ma majd fohászkodom ezért (is).

Szép és hasznos estét kívánok ma mindenkinek, Allah hallgassa meg a fohászainkat, és adja meg nekünk mindazt, amire vágyunk, ha az jó az evilági és a túlvilági életünkben egyaránt. Amin.

S.a.

Adrienn

Halima írta...

Ve alejkum szalam,

Minden forduló 2 részből fog állni insallah. Lesz egy rövidebb kérdéssor, amit egy-két szóval/mondattal meg lehet válaszolni. És lesz egy olyan kérdés, ami komolyabb kifejtést, egyéni véleménynyilvánítást, és egy kis kutatómunkát is igényel. mindkét részre pontokat lehet kapni, a végén az összpontszám dönt majd.