2012. május 27., vasárnap

Vetélkedő


Kedves testvéreim, kedves barátunk,
Mint az előző bejegyzésben is említettük, insallah Redzseb és Saban hónapokban egy 2x3 fordulós vetélkedősorozatot indítunk, hogy ezzel is ösztönözzük a tanulást, olvasást, gondolkodást, spirituális elmélyülést.
Allah Küldötte (s.a.w.) azt mondta: „A Redzseb hónap Allahé, Saban az enyém, a Ramadán a muszlimok közösségéé”.
Az első három forduló (Redzseb hónap során) kérdései ezért a Mindenható Allahról, a hit alapjairól, az istenszolgálat cselekedeteiről szólnak, a második három forduló (Saban hónap során) Allah Küldötte (s.a.w.) életéről, koráról, Társairól, és általában a prófétaságról fognak szólni. A megoldások pontszámai összeadódnak, és a nyereményeket insallah a böjt megtörésének ünnepén adjuk át.
A vetélkedőbe árki bekapcsolódhat. A kérdések mindig a blogon jelennek meg, hétvégente insallah. A válaszokat e-mailben küldjétek. Ha valaki nem tud blogot nézni, az jelezze nekem, és (a) elküldöm e-mailben, (b) kinyomtatva odaadom a keddi v. csütörtöki előadáson.
A megoldásokat a kézhez vételtől számítva 1 hétig lehet visszaküldeni (tehát, alapesetben a következő hétvégéig, DE ha kézbe kapod a nyomtatott példányt, akkor onnantól számítva egy hétig).
Az első forduló kérdései a fenti bejegyzésben találhatók.
Mindenkinek jó gondolkodást, fogalmazást, töprengést, és áldott három hónapot kívánunk!

Nincsenek megjegyzések: