2008. június 24., kedd

Hz. Ali (r.a.) tanácsa

Ali (r.a.) ezt a tanácsot adta fiának:
„Fiam! Féld Allahot úgy, ahogy Őt félned kell. Ez a legelső kötelességed. Engedelmeskedj minden parancsának! Hozz fényt a szívedbe azzal, hogy mindig megemlékezel Róla. Ragaszkodj a Koránhoz! Ha szilárdan ragaszkodsz a Koránhoz, nem lesz erősebb kötelék az életedben, mint az, ami Uradhoz fűz.
Emlékezz a halálra, és éleszd fel a szíved. Ne feledd, hogy minden el fog tűnni, éás emlékeztesd a szíved, hogy a halálba fog távozni.
Figyelj jól, és értsd meg a tanácsot, amit adok neked. A Mindenható Allah irányítja minden létezőnek az életét, és Ő határozza meg a halálát is. Ő kelt életre, és Ő küld a halálba is. Ő szegényíti el a gazdagokat, és Ő teszi gazdaggá a szegényeket. Ő az, aki szerencsétlenséget küld, és Ő az, aki eltávolítja a szerencsétlenséget.
Mindig lesz olyasmi, amit nem tudsz, bármilyen okos vagy tanult legyél is a tudományokban, mert a valóság felülmúlja tudásunkat. Megkaphatod azt az áldást, hogy tudd azt is, ami túl van a tudáson, de soha ne feledd el, hogy ez nem a saját érdemed, hanem a Mindenható Allah ajándéka. Ezért Allahnál kell menedéket keresned. Csak Allahhoz fohászkodj, csak Allahot szeresd, csak Allahot féld!
Ez a világ és az evilági vágyak múlandók, de a bűnök és a büntetés a Túlvilágon örökké tartanak. Soha ne feledd, hogy a legnagyobb rossz, ami az embert uralja, az evilági vagyon és hírnév szeretete. Ne hagyd, hogy ezek utat találjanak a szívedhez. Kötelezd el magad szilárdan Allahnak. Ne győzzenek le az evilági vágyak. És ha csak teheted, adj adományt Allah megelégedéséért.”

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Szalam kedves Halima,

a "De feledd..." helyett nem "Ne feledd..."-et akartál begépelni?
jó olvasni a blogod, Allah segíten benne.
Imen

Halima írta...

Wa alaykum salam wa rahmatullah,

Kedves testvérem, nagyon köszönöm a javítást, javítottam én is.

Halima