2008. június 2., hétfő

Testvériség

"Ó, ember, aki annyira vágysz a túlvilági jutalomra és az azt eredményező cselekedetekre! Voltak próféták, akiknek alig volt néhány követőjük, és mégis megkapták a prófétaság áldott kötelességéből származó végtelen jutalmat. Az igazi siker nem az, ha az ember sok tanítványt és követőt szerez, hanem az, ha megszerzi a Mindenható Allah megelégedését. Minek képzeled magad, amikor azt mondod, „rám hallgasson mindenki!”, és elfeledkezel valódi szerepedről, és beleavatkozol abba, ami kizárólag a Mindenható Allahra tartozik? Hogy cselekedeteid elfogadtassanak, és hogy az emberek köréd gyűljenek – ez csak a Mindenható Allahra tartozik. Te foglalkozz csak azzal, ami a te dolgod, ami rád tartozik, és ne avatkozz Allah ügyeibe."

(Részlet Bediuzzaman Said Nursi Őszinteség és testvériség c. könyvéből)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

MasaALLAH, MasaALLAH.
Az ilyen idézeteken mindig ledöbbenek, s elgondolkodom, hogy tényleg menniyre fontosnak tartjuk saját magunkat, s mindenki csak a saját igazán akarja bizonyítani.
Sajnálatos. Ha az ember tudatában van annak, hogy mennyire tehetetlen, és senki Allahhoz képest, akkor az hatalmas ajándék. InsaALLAH ALLAH megadja nekünk, hogy ilyen tadatosan éljük meg az iszlámot.

Zuleyha