2008. március 4., kedd

Március 4. esti kérdés

A Mindenható Allah többször is elmondja a Koránban, hogy minden, ami az egekben és a földön van, az Ő dicséretét zengi. Számodra mi az, ami leginkább Allah dicsőségét mutatja be?

1. A naplemente és a napfelkelte. Hatice

2. Számomra Allah dicsőségét jeleníti meg a mindennapokban az ima, a muszlimok, akik Allahot szolgálják, és, hogy említik, vagy említjük Allah Neveit. Amit nem értek, de biztosan áldják Allahot, az minden, amit Ő teremtett, a növények, állatok, kövek, hegyek, stb. Elhamdulillah!

3. Én minden reggeli és naplementi ima kezdetekor hallom, ahogy csipognak a madarak. úgy gondolom, hogy ők is imádkoznak Allahhoz.

4. Mikor elmegyek sétálni vagy éppen suliba vagy egyéb helyre igyekszem, mindig a felhőket nézegetem, illetve a kedvencem, mikor naplemente van és az egész ég ilyen pirosas-sárgás és rávetül a furcsa,érdekes alakú felhőkre...nos, ilyenkor mindig Allahra gondolok,h mennyire csodálatos, apró dolgok ezek és h ilyen érdekes, vmikor már hihetetlen formákat mi mikor és honnan tudnánk mi létrehozni.... szóval nekem a felhők és a naplemente az,ami dicsőíti Allahot és mutatja,h ő igen is van és szebbnél szebb dolgokat alkot. Timi

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

AS -SALAMU ALEYKUM WA RAHMETULLAH!

Számomra Allah dícsőségét mutatja be egy kép Mekkáról, ahol a Kába körül több ezer muszlim testvérünk hajt fejet alázattal, tisztelettel, imádattal, teljes önátadással a Mindenhatónak.
Messziről is olyan csodálatos a látvány a fotókon. Sok kis fehér gyöngyszem egymás mellett, rendezetten.

Egy másik kép,amelyen nehéz sorsu, szegény, bántalmazott de mégis boldog embereket látok! Akiknek a mosoly a szívükből fakad, hiszen nem sok másuk van ami mosolyt csalhatna az arcukra. De nincs is másra szükségük mint a Hit és a Mindenható Allah szeretete.

És még egy kép amelyen egy gepárd anya védelmezi, óvja, gondozza a kölykét olyan elszántan, hogy azt sok ember megirigyelhetné. Mindezt teszi a Magasztos és Dicsőséges Allahnek engedelmeskedve.

De talán a legjobban az mutatja be számomra a Mindenható Allah dicsőségét, ha két ember képes egymást ismeretlenül is szeretni, Allah kedvéjért. Ahogy megérintik egymás kezét, megölelik egymást és békével köszöntik egymást. Hogy együtt kérnek áldást a Prófétára(s.a.w.).És hogy képesek ezek a muszlimok megérezni egymáson , hogy ugyanaz vezérli őket.

Egybevéve, összességében az egész világ ALLAH dicsőségét zengi, és furcsa számomra, hogy ezt milyen sok ember nem veszi észre.( De mivel ez is Allah akaratából van, így, ők ezzel dicsőítik Allahot.:-))

asiye

Névtelen írta...

Salam aleykum wa rahmatullah!
Minden természeti megnyilvánulás - pl.egy fa "halála" télen és újjáéledése tavasszal, majd annak édes gyümölcsei nyáron, az őszi levélkavalkád -, minden emberi megnyilvánulás - szeretet, irgalom, könyörületesség.. -, mindez jelenti számomra Allah mérhetetlen dicsőségét.

Afra

Névtelen írta...

Assalamu3alykum wa Rahmatullah!

Ha Allah dicsöseget, mint Allah gyözelmet ertem, akkor szamomra ez leginkabb abban nyilvanul meg ahogy Allah megnyitja az emberek szivet. Ahogy minden szandekom nelkül, egyszercsak ugy alakitja a dolgokat körülöttem, hogy ugy erzem nem akarok mast mint muszlim lenni,es hitetlenböl hivö leszek Alhamdulillah, SubhanaAllah!
Es ahogyan a Profeta (b.l.v.)idejeben is a legelvetemeültebb hitetlenek szivet nyitott meg csodalatos modon, es tette öket elkötelezett hivökke, SubhanaAllah!

Vagy amikor a vilag nagy fizikusai es tudosai ertetlenül allnak, amikor a vilag megszületeseröl van szo, es nem tudjak mivel magyarazni, csak azzal hogy valaki vagy valami kellett hogy ezt csinalja... ez Allah dicsöseges gyözelme felettük. SubhanaAllah!

Es ahogy irtatok Lanyok, a termeszetben mennyi de mennyi csodalatos dolog van melyek folyamatosan Allahot dicsöitik, SubhanaAllah!

Allah ma3kum!
Fatima