2008. február 24., vasárnap

Abdul Kadir Geilani

Ó, ifjú ember, olyasmivel foglalkozz, ami fontos számodra, és ami megváltoztat. Ami fontos számodra, az a felkészülés arra, ami a halál után vár. Fontos számodra a küzdelem az alsóbb éneddel. Fontos számodra az, hogy a saját hibáidat kijavítsd, de az nem, hogy mások hibáit keresd. Emlékezz a halálra, és azon igyekezz, hogy felkészülj arra, ami utána vár, mert a Próféta (s.a.w.) azt mondta: „Az az okos ember, aki elszámolásra hívja saját magát, és arra készül, ami a halál után várja, az ostoba pedig az, aki hagyja, hogy alsóbb énje a szenvedélyeit kövesse, és mégis Allah megbocsátására vágyik.”

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt az idézetet be is tettem gyorsan háttérnek a számítógépre, hogy mindig emlékeztessen mielőtt leülök nézelődni a neten... annyi idő elmegy a felesleges dolgokkal, ide kattintok-oda kattintok, na ezt még megnézem, na arra még rákeresek... és így tovább. Ezek között persze vannak hasznos dolgok is, de sok van amivel kár volt tölteni az időt, vissza lehet nézni néha az előzményeket a gépen, hogy miket olvasgattunk, hát biztos lesznek olyanok amikre azt mondjuk, hogy hát ezt meg miért volt olyan fontos elolvasni?
És persze nem csak a netezéskor fontos erre odafigyelni, hanem mindig, mert az időnk mindig értékes, minden perce, pontosabban értékes lesz, ha azzá tesszük. És emiatt van az is hogy nem érdemes mások hibáin rágódni, megvannak nekünk a saját hibáink is szép számmal, azokat ki fogja kijavítani helyettünk? Senki, szóval ha már van szabadidőnk, szánjuk erre :)
Hamide