2008. február 6., szerda

A Naaagy Takarítás :)

Te hiszel a Naaagy Takarításban?

Meghallgatom (új ablakban fog megnyílini!)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

salam aleykum ve rahmetullah!

Volt idő mikor úgy gondoltam ,hogy a NAGY TAKARÍTÁS, az olyan nagy munka, hogy egy nap nem is elégendő rá.
Ezért elhatároztam, hogy egy egész hetet rá fogok áldozni.

És csak csináltam-csináltam csináltam...
Egy hét múlva abba hagytam, szétnéztem, és láttam ,hogy szinte semmit nem csináltam,.
Viszont a Nagy Takarítás miatt azon a héten nem olvastam egy sort sem, nem tanultam, nem találkoztam senkivel. Értelmetlenül elfecséreltem rengeteg időt!

Azóta próbálok szint fenntartani, és értékrendbe helyezni a dolgokat, hogy azt az időt amit eddig Nagy Takarítással töltöttem, ma már hasznossá tegyem valóban!

Asiye

Névtelen írta...

Egy időbe mint a többség én is hittem benne... ma már tudom, hogy vannak fontossabb dolgok is minthogy megpucoltam-e az ablakot. Persze azért kell mert hisz más nem fogja helyettünk megcsinálni a Nagytakarítást, ezért be kell osztani sok picire. :)
Ami az ember lelkét illeti ott nagy szükség van a Nagy takarításra, de sajnos ott sem tud megmaradni a tisztaság de törekedni kell rá. Allahhoz kell fordulnünk és tiszta szívből őszintén megbánni azokat a dolgokat amik az ember lelkét nyomja (lelki Nagytakarítás) és törekedni utánna arra, hogy azt az állapotot fenn tartsuk. Hiszen Allah nem azt fogja számonkérni tőlünk, hogy kipórszívóztuk-e a szőnyeget...

Allah jutalmazzon mindenkit az erőfeszítéseiért.

Merve

Névtelen írta...

Amennyiben sikerül rendet és tisztaságot tartani, nincsen szükség a Nagy Takarításra a tapasztalataim szerint. Ehhez az is kell, hogy tudjuk minek, hol a helye és hogy mi van a rendszerben: akár lelkileg, akár fizikailag, vagyis átfogó képünk legyen arról, hogy mink is van, mire van szükségünk és mire nincsen.