2008. február 5., kedd

Február 5. esti kérdések és válaszok

Mi az a teremtésben, ami számodra legjobban megnyilvánítja Allahot, az Ő Neveit, vagy egy Nevét?

Maga az ember, hogy két pici sejtből létrejön egy egész ember. Az emberen kívül minden más, ami él és létezik. Meg az egész világ, hogy hogy is marad a helyén? A csillagok, a Hol, a Nap... Mi az az erő, ami ezeket tartja? És mióta muszlim vagyok elhamdulillah, azóta ilyen megnyilvánulás a Korán is, amit Allah küldött, és akivel küldte, a Próféta (s.a.w.)!

Amilyen játszi könnyedséggel Allah a dolgokat változtatni képes: a jót rosszra, a rosszat jóra.

Az emberi gondolkodás. Bármennyire is sokat gondolkodik az ember, hogy jobbat és szebbet mondjon a kérdésről, ezt fel sem foghatjuk.

Az, hogy még azok is, akik tagadják Allah létezését, beszélnek Róla. Tehát az emberi elme működése. Én is állandóan Rá gondolok. Ha nem létezne, hogy lehetne ez?

Számomra az a legnagyobb jel vagy csoda vagy Allah megnyilvánulása, vagy nevezzük bárhogy, ahogy egy apró magból kinő egy hatalmas, gyümölcsöt termő fa, vagy egy illatos virág, vagy egy új ember létrejön.

A hit, bízni és nem kételkedni, hogy Ő az, aki meghallgat, Ő az, akitől segítséget kapok.

Allah neve, az ar-Razzaq (Gondoskodó, Ellátó): Allah mindig segít nekem, elhamdulillah, és mindig olyan úton jut el hozzám a segítsége, hogy nem gondoltam volna azelőtt. Ez mindig elgondolkodtat, hiszen ez is Allah egyik jele.
Allah madarai, ahogy repülnek, és ahogy a Mindenható Allah eteti őket.
Szomáliai muszlim menekültként folyamatosan és intenzíven átélem, hogy Allah ellátja az Ő teremtményeit. Mindig volt mit ennem, mindig volt hol aludnom, és papírjaim is vannak. Elhmadulillahi ala kulli haal.

A csillagok, a Nap, a Hold. Allah elképzelhetetlen hatalmasságát, tökéletes szervezettségét, gyönyörűségét és tudását juttatja eszembe. És ahogy a természet csodái betöltik a szívemet, felötlik bennem egy ája: Allah közelebb van hozzánk, mint a nyaki ütőerünk. Az óceán roppant mélysége és megismerhetetlensége, pusztító ereje az Utolsó Naptól és az Allahtól való félelmemet.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Salam Aleykum wa Rahmatullah!

Nekem ALLAH Muhyí tulajdonsága a legszembetűnőbb. Azaz, amikor tavasszal látjuk, hogy a halott föld újra és újra minden évebn előhozza a növényeket a hideg földből, amikor látjuk, hogy a fa ágain ismét rügyek törtek elő, majd a rügyek virágokká alakulnak. Ezek után, hogy lehet tagadni ALLAH feltámasztó, életrekeltő képességét? S hogy van az, hogy egy aprócska magból almafa lesz?

Tekints hát Allah irgalmának nyomaira: hogyan éleszti fel a földet, miután az meghalt. Bizony Ő az, aki életre kelti a halottakat. És Ő mindenek felett Hatalmas. (A rómaiak; 30:50)

A másik dolog az eső. Az esőfelhőkből egyszerre is lehullhatna, mint mikor kiöntjük a pohárból a vizet, s ha így lenne, belefulladnánk, a agyonnyomna minket a súlya. De nem így lett. Cseppekben esik az eső, s nem fulladunk meg és nem is nyom minket agyon, s minde cseppet egy angyal hoz el, ami még kedvesebbé teszi számomra az esőt.

Allah az, aki szeleket küld, amelyek felhőket támasztanak. És kiterítik azokat az égen, ahogy akarja, és foszlányokká teszi azokat. Aztán látod, hogy sűrűn szitáló eső hullik a hasadékaiból. És akikat az ő szolgái között - akarata szerint - elér azzal, azok örvendeznek. (A rómaiak; 30:48)

Áldassék Allah a legjobb Teremtő (A hívők:23:14)

Zuleyha

Névtelen írta...

Maga a gondolkodás, az érzelmek nem csak embereknél de állatoknál is. Hogy miért pont azt érezzük, miért szeretjük a másikat, miért pont azt tesszük, amit teszünk , illetve h mondjuk miért éppen ők az én szüleim, miért éppen ide születtem, honnan jön s ki határozza meg ....számomra ezek olyan dolgok, amiket csak egyféleképpen lehet megmagyarázni. bárkit kérdezek, aki nem hisz abban,h Isten teremtette a világot az nem tud ezekre a kérdésekre logikus választ adni. mert arra még találni választ,h hogyan lett az ember, de pl. h hogy lett ez a világ,ahol élünk? ezen a földrajz órán is átsiklik a tanár....egy nagy bumm....és az honnan jött,?
szóval így elgondolkodva a dolgokon, a világon, az embereken...a sok miértre egy logikus válasz van sztem.

salam: Timi

Névtelen írta...

6:98

Ő az aki egyetlen személyből hozott létre benneteket és adott néktek az anyaméhben helyet/időt a nyugalomra és megőrzésre az atya ágyékában. Világosan megmagyaráztuk a jeleket verseket azoknak az embereknek, akik fölfogják.

Mint hívő, mint nő, de elsősorban mint anya, nap mint nap gondolkodóba és ámulatba esem azon, hogy a Magasztos Allah milyen csodálatos módon rendelte el a fogantatásunkat.
Két számunkra láthatatlan sejtből. Azokat is több millió közül párba választva.

Valamint maga a fogantatás módja:

7:189

"Ő az aki egyetlen személyből teremtett benneteket és akiből létrehozta a párját, hogy nála lakozzék. Miután véle hált, az asszony könnyű teherbe esett. És így tartotta nálla egy ideig...."


Abban a kegyben részesített bennünket(házastársakat), hogy nem kell mást "tennünk", mint együtt hálni-szeretni egymást.

Abu Abd ar-Rahman Abdallah b.Maszudtól:
" Közületek mindegyik, anyja méhében háromszor negyven napot tölt, ezen idő eltelte után Allah az angyalt küldi, aki az életet leheli belé ....."

3×40=120 120÷7=17.1

tehét a 17. terhességi hétre esik ez a pillanat.
De Allahon kívül senki sem ismeri a fogantatás pontos napját, pillanatát.Csak a ciklusban lehet biztos az anya. Ami általában 4 hét. Annak is álltalában a közepére teszik az orvosok a fogantatás valószínű idejét. tehét plusz-minusz 2 hét. Tehát a 15-19 terhességi hét lett a végeredmény.
Mindeszt azért számoltam ki, mert pont ez az időszak mikor a várandós kismama előszőr érzékeli a magzat mozgását.
Talán van ennek valami köze a Hádiszhoz? :-))

Allah Tudja!

Ő mindenek Tudója, Ő a Kenyes aki egymás mellé rendelt bennünket házastársnak, Ő az Irgalmas aki védelmet és menedéket biztosított számunkra az anyaméhben!

Magasztaltassék a Dicsőséges Allah!

Asiye

Névtelen írta...

Asszalem Aleykum.

Számomra az ember lelke, személyisége. Rengetegen próbálják a test , a szervek kialakulását mindenféle modellekkel magyarázni, de ez az amit még a legelvakultabb tudósok sem képesek egy-egy anyag vagy részecske véletlenszerű találkozásából levezetni, itt megakad a tudomány is.
Szerintem a lelkünk a legegyértelműbb bizonyíték.